Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Mafia italiana a deversat deseuri toxice in Marea Ionica

Un fost membru al mafiei calabreze a avertizat autoritatile din Grecia ca in Marea Ionica se deverseaza deseuri toxice, potrivit Earth Times.

Francesco Fonti le-a declarat autoritatilor italiene ca si el personal a fost implicat in scufundarea unor vase ce contineau deseuri radioactive. Actiunile faceau parte dintr-o operatiune mai ampla prin care mafia ocolea legislatia privind deseurile.

Potrivit organizatiei italiene de mediu Legambiente, cel putin 30 de vase au fost scufundate de mafie in ultimii 20 de ani. Sapte dintre acestea se pare ca au fost scufundate in apropiere de insulele Paxoi, Cephalonia si Zakynthos.

Francesco Fonti a declarat ca vasele contineau deseuri provenind de la companii farmaceutice. Acestea i-ar fi platit pe mafioti cu sume cuprinse intre 1,5 si 15 milioane de euro pe vas.

„Trebuie desfasurata o operatiune comuna de cautare a materialelor radioactive. Partea greaca trebuie sa fie informata despre locurile exacte in care vasele s-au scufundat, ca sa stim unde sa actionam”, a explicat Christos Chousiadis, directorul Comisiei pentru Energie Atomica din Grecia.

Intre timp, autoritatile din Italia investigheaza daca cele 120 de containere descoperite pe un vas situat la aproximativ 22 de kilometri de Calabria contin deseuri toxice.

Foto: atavicarabbiabruzia.splinder.com

spot_img

Ultimele știri