Mai multe biciclete de inchiriat gratis in Kiseleff

Initiatorii proiectului “La Pedale” au decis suplimentarea numarului de biciclete de la centrul de bike-sharing din parcul Kiseleff cu 30. Masura a fost luata datorita numerosilor doritori de o plimbare gratuita pe bicicleta. Astfel, incepand de astazi, 100 de biciclete se afla la dispozitia bucurestenilor la centrul de bike-sharing infiintat de Asociatia Green Revolution impreuna cu Primaria Sectorului 1.

In primul weekend de functionare a centrului numarul de “clienti” a depasit orice asteptare. Peste 300 de contracte de inchiriere au fost incheiate in fiecare zi, iar timpul de asteptare pentru o bicicleta a ajuns pana la 30 de minute. “Ne bucuram foarte tare ca au venit multi adulti si pensionari care au incercat bicicletele noastre, fata de primele zile cand au venit copii”, a declarat directorul de programe al Asociatiei Green Revolution, Corneliu Belciug. Acesta a adaugat ca a fost placut impresionat de atitudinea oamenilor care s-au aratat dispusi sa ajute, de faptul ca nu au existat acte de vandalism si a remarcat surprinderea oamenilor ca se pot inchiria biciclete gratuit. In total, in primele patru zile de functionare a centrului au existat aproximativ 800 de inchirieri gratuite.

De asemenea, in aceasta saptamana se deschide cel de-al doilea centru de bike-sharing “La Pedale” in parcul Bazilescu. Aici, 50 de biciclete sunt gratuit la dispozitia bucurestenilor. Cele doua centre vor fi deschise pana pe 15 noiembrie, urmand a fi redeschise in primavara, au mai anuntat organizatorii.

Orarul “La Pedale” a fost modificat ca urmare a numarului mare de doritori de biciclete. Astfel, centrul din Kiseleff va fi deschis de acum inainte de luni pana vineri intre orele 12.00 si 20.00, (ultima bicicleta se inchiriaza la 19.15), iar sambata si duminica intre 10.00 si 20.00 (ultima bicicleta se inchiriaza la 19.15).

Inchirierea unei biciclete verzi nu costa nimic si se face pe baza buletinului si a unui contract de dare in folosinta semnat la centrul "La Pedale". Bucurestenii se pot plimba timp de maximum doua ore in perimetrul parcului de unde au inchiriat bicicleta.

“La Pedale” este primul sistem gratuit de bike-sharing din Romania organizat de Asociatia Green Revolution si Primaria Sectorul 1. Programul "La Pedale" pune la dispozitia publicului de toate varstele 150 de biciclete verzi, in parcurile Kiseleff si Bazilescu. Bicicletele sunt disponibile in trei modele – pentru copii, adolescenti si adulti.

Asociatia Green Revolution ii invita pe bucuresteni si la colectare selectriva a deseurilor, infiintand impreuna cu Romprest un punct de colectare selective in apropierea centrului de bike-sharing.

Foto: Green Report

spot_img

Ultimele știri