Marea Britanie s-ar putea confrunta cu pene de curent pana in 2016

Noul consilier pe energie al guvernului britanic a declarat ca Marea Britanie s-ar putea confunta cu pene de curent pana in anul 2016 pentru ca energia verde nu se dezvolta in ritmul cererii de pe piata, informeaza BBC.

Profesorul David MacKay, cercetator la Universitatea Cambridge, ce isi va asuma pozitia in Departamentul pentru Energie la 1 octombrie, sustine ca publicul este reticent la proiectele pentru energie regenerabila.

„Exista griji ca in 2016 ar putea sa nu existe destula energie. Eu cred ca ceea ce piata ar putea sa faca este sa rezolve problema prin construirea mai multor statii pentru combustibil, dar aceasta nu este directia in care vrem sa ne indreptam. Asa ca trebuie sa marim rata la care se construiesc surse alternative de energie, cat mai devreme”, a explicat profesorul David MacKay.

Cercetatorul a invinuit publicul pentru ca se opune dezvoltarii de parcuri eoliene, de centrale nucleare, dar si importurilor de energie. El sustine ca nu poate exista o politica viabila pentru schimbari climatice si energie in lipsa acestora.

In cea mai recenta carte a sa, „Sustainable Energy – Without The Hot Air”, MacKay concluzioneaza ca politica energetica se indreapta in directia buna, dar sumele investite sunt prea mici. Cercetatorul sustine ca va angaja publicul in dezbateri pe tema surselor regenerabile de energie pe durata mandatului sau.

Foto: mbslc.net

spot_img

Ultimele știri