Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Marea Ecologizare premiata cu Silver Award for Excellence

Asociatia EcoAssist si Fundatia americana UPS au fost premiate saptamana trecuta cu Silver Award for Excellence pentru programul Marea Ecologizare.

In cadrul campaniei, peste 400 de voluntari din toata tara, 4 administratii de arii protejate, 4 primarii locale si autoritati ca Romsilva si Jandarmeria Romana au strans 14 camioane de deseuri, aproximate la 135 metri cubi si peste 1500 saci. In timpul acestui program, autoritatile au derulat patrule verzi in toata tara si au aplicat amenzi in valoare de 11.400 RON celor care au aruncat gunoi, au aprins foc sau au intrat cu vehicule motorizate in areale naturale in care este interzis acest lucru.

Voluntarii EcoAssist, angajatii Administratiei Parcului Natural Bucegi si angajatii Jandarmeriei Montane Sinaia au reusit si sa scoata trei sferturi din cele doua tone de deseuri gasite in groapa de la cota 1500 Sinaia. Pentru restul de deseuri s-a implicat si Ocolul Silvic Sinaia, care a identificat si proprietarului acelui teren pentru monitorizare pe viitor.

Asociatia EcoAssist a initiat recent proiectul „Let’s Do It, Romania!”, actiune de curatare a intregii tari, dupa modelul eston. Pana in prezent in Romania s-au strans un numar de 6 ONG-uri, unele cu acoperire nationala, 4 autoritati centrale si 3 publicatii de specialitate.

Premiul „Silver Award for Excellence” a fost acordat in cadrul evenimentului PR Award Gala Night, organizat de Forum for International Communications.

Foto: bizcampus.ro

spot_img

Ultimele știri