Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Marea Moarta seaca in ritm alarmant

Marea Moarta a secat mult mai repede decat de obicei in ultimii doi ani, fata de media deceniului trecut, anunta agentia chineza de presa Xinhua.

Scaderea medie a nivelului Marii Moarte in perioada 1998-2007 a fost de 98 cm pe an, insa anul trecut apa a secat cu 138 cm, iar anul acesta a secat deja cu 113 cm, arata ultimele date oferite de cercetatorii autoritatilor israeliene pentru protectia apei.

Aceasta reducere semnificativa a nivelului apei Marii Moarte a fost cauzata de evaporare, lipsa precipitatiior si activitatile umane, au explicat specialistii israelieni.

O propunere emisa in urma cu catva ani pentru un proiect pilot de alimentare a Marii Moarte cu apa din Marea Rosia a fost primita cu entuziasm in Ierusalim, insa reactia negativa a ecologistilor a impiedicat punerea in aplicare a planului.

Marea Moarta se numara printre cele 14 finaliste la competitia globala realizata prin internet pentru alegerea celor 7 minuni ale naturii. Faimosul lac sarat, unde nu exista nicio forma de viata din cauza salinitatii ridicate, se numara printre alte minuni naturale precum raul Amazon, Insulele Galapagos, Marele Canion si Marea Bariera de Corali.

Marea Moarta este situata in Orientul Mijlociu, intre Israel si Iordania avand o suprafata de circa 1.000 kilometri patrati si o adancime de 396 metri.

Foto: palaceofwisdom.net

spot_img

Ultimele știri