Marii producatori auto formeaza Alianta pentru Hidrogen

Opt dintre cei mai importanti constructori auto din lume au anuntat ca se unesc pentru dezvoltarea unor game de automobile electrice pe baza de celule de hidrogen, potrivit Automarket.

Astfel, Daimler, Ford, General Motors, Honda, Hyundai, Kia, Renault-Nissan si Toyota au format Alianta pentru Hidrogen. Acestia vor colabora pentru dezvoltarea unei tehnologii care la ora actuala este disponibila doar pentru unele concepte si modele experimentale aparute la saloanele auto.

Cei opt producatori au semnat un acord prin care anunta ca isi propun ca in 2015 sa inceapa comercializarea in masa a unor vehicule pe baza pe hidrogen. Insa, in conditiile in care fiecare producator are un plan prestabilit, unele lansari ale modelelor de acest tip ar putea sa aiba loc pana in acel moment, iar altele dupa.

Membrii Aliantei pentru Hidrogen sustin ca au facut deja apel la guvernele lumii pentru dezvoltarea unei retele viabile de statii de alimentare a modelelor pe baza de hidrogen. Aceasta va trebui sa fie inedajuns de densa pentru a satisface nevoile de mobilitate ale clientilor si va trebui realizata pana in 2015.

"Pentru a asigura o introducere de succes pe piata pentru acest tip de modele, trebuie construita o infrastructura de alimentare si servicii cu suficienta densitate incat sa acopere nevoilor masinilor pe hidrogen. Reteaua trebuie construita pana in 2015 si va trebui creata dinspre zonele metropolitane, prin coridoare, inspre zone ridicate de acoperire", se arata in documentul semnat de producatorii in cauza.

Noua retea de statii de alimentare pe hidrogen va fi introdusa in Europa incepand cu Germania, urmand ca celelalte centre de dezvoltare sa fie Statele Unite, Japonia si Coreea de Sud.

Foto: automarket.ro

spot_img

Ultimele știri