Marion Cotillard si Scorpions canta impotriva incalzirii globale

Marion Cotillard, Yannick Noah si membrii formatiei Scorpions sunt doar cateva din cele 55 de vedete internationale care au inregistrat impreuna un cantec prin care li se cere oamenilor sa se mobilizeze impotriva incalzirii globale, au explicat reprezentantii Forumului umanitar mondial, prezidat de Kofi Annan, informeaza Mediafax.

Acest cantec face parte dintr-o campanie mediatica mai larga, organizata de Forumul umanitar mondial, un ONG cu sediul la Geneva, prezidat de fostul secretar general al ONU, Kofi Annan. Obiectivul principal al organizatiei este efectuarea unor presiuni asupra conducatorilor lumii, pentru ca acestia sa ajunga la un acord echitabil in timpul Summitului pentru clima, care va avea loc la Copenhaga, in luna decembrie.

Piesa "Beds’r Burning", interpretata initial de grupul australian Midnight Oil, in anii ’80, va putea fi descarcata gratuit de pe internet si va fi prezentata publicului pe 1 octombrie, la Paris. Printre celelalte vedete care au participat la acest proiect se numara actorul francez Guillaume Canet, grupul britanic Duran Duran si Youssou N’Dour.

"Daca nu oprim producerea emisiilor de gaze cu efect de sera astazi, atunci incalzirea climei va fi mult mai pronuntata peste 40-50 de ani", a avertizat Walter Fust, directorul Forumului umanitar mondial, care a adaugat ca incalzirea globala ucide deja circa 300.000 de persoane in fiecare an.

Foto: movies.about.com

spot_img

Ultimele știri