Mars al elevilor din Giurgiu pentru protejarea stratului de ozon

200 de prescolari si scolari de la scolile si gradinitele din municipiul Giurgiu au participat, miercuri, la un mars tematic prin centrul municipiului in timpul caruia au lansat provocarea locuitorilor orasului de a folosi mijloace de transport nepoluante pentru a proteja astfel stratul de ozon, anunta Agerpres.

"Actiunea se inscrie in seria manifestarilor dedicate Zilei Internationale pentru Protectia Stratului de Ozon, dar este dedicata si sarbatoririi Saptamanii Mobilitatii Europene in perioada 16-22 septembrie", a declarat miercuri purtatoarea de cuvant a Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Giurgiu, Daniela Neagu.

La finalul marsului tematic, copiii participanti au fost invitati la sediul APM Giurgiu, unde au vizionat filme si materiale documentare avand ca tema protectia stratului de ozon. Actiunile din acest an se desfasoara sub sloganul "Imbunatateste climatul orasului tau" si pentru realizarea acestora contribuie Agentia pentru Protectia Mediului Giurgiu, Inspectoratul Scolar Judetean si autoritatile publice locale.

Manifestarile prilejuite de sarbatorirea Saptamanii Mobilitatii Europene vor continua si in zilele urmatoare cu un concurs de desene pe asfalt, un concurs de creatie literara si intreceri pe role si cu bicicletele dedicate copiilor.

Totodata, angajatii APM Giurgiu se vor deplasa la serviciu in aceasta saptamana fara automobile si vor imparti materiale informative si fluturasi privind importanta protejarii mediului inconjurator si a stratului de ozon.

spot_img

Ultimele știri