Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Mediul nu a fost afectat de rasturnarea cisternei cu combustibil pe DN1A

Cisterna cu combustibil rasturnata miercuri seara pe centura de est a Ploiestiului nu a afectat mediul inconjurator din zona deoarece nu a existat nicio scurgere de combustibil.

“Cisterna s-a rasturnat pe partea dreapta in camp, in urma unei ciocniri cu o caruta, dar nu au existat scurgeri de produs petrolier, motiv pentru care nu a fost afectat mediul inconjurator”, a declarat pentru Green Report Stefan Popescu, director coordonator adjunct in cadrul Garzii de Mediu Prahova. Acesta a mai agaugat ca cele 25 de tone de combustibil lichid usor, care au fost achizitionate de la Rompetrol, au fost mutate in alta cisterna.

Cisterna a fost ridicata in noaptea de miercuri spre joi, si repusa pe sosea dupa o operatiune care a durat mai multe ore, potrivit Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Prahova, Raluca Neacsu, a declarat ca reprezentantii ISU au reusit sa ridice cisterna rasturnata pe marginea drumului dupa ce toata incarcatura de CLU a fost transferata intr-o alta cisterna.

In prima faza, pompierii nu au reusit mutarea combustibilului in alta cisterna din cauza unor probleme tehnice aparute in urma accidentului.

Imediat dupa producerea accidentului si pana la ridicarea cisternei, traficul rutier pe centura de est a Ploiestiului a fost complet blocat, autovehiculele fiind redirectionate pe rute ocolitoare. In zona nu a existat pericol de explozie, a afirmat seful ISU Prahova, colonelul Nicolae Popescu.

Foto: mesagerulhunedorean.ro

spot_img

Ultimele știri