Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Ministrul Mediului acuzat ca incurajeaza nerespectarea legii

Presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, l-a acuzat, marti, pe ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, ca incurajeaza nerespectarea legii, anunta Agerpres.

Borboly Csaba este nemultumit ca ministrul Mediului ar fi declarat unui ziar central ca primariile care nu au inchis depozitele de gunoi neconforme, nici la doua luni dupa expirarea termenului limita, vor primi bani de la Fondul de Mediu pentru a respecta obligatiile.

Presedintele Consiliului Judetean Harghita considera ca o astfel de initiativa nu face decat sa incurajeze nerespectarea legii, practica ce risca se devina politica de stat, atata timp cat vine din partea unui ministru al Guvernului Romaniei. Borboly este de parere ca administratiile publice care au utilizat fonduri proprii pentru a inchide depozitele neconforme sunt supuse unei defavorizari fara precedent.

El a dat exemplul primariilor din Harghita care au facut eforturi deosebite pentru ca Romania sa nu fie adusa in situatia de a fi sanctionata de Uniunea Europeana, procedand in totalitate la inchiderea rampelor de deseuri neconforme.

"Prin interventia Ministerului Mediului in sensul alocarii de fonduri celor care nu au respectat prevederile legale, se induce o stare de neincredere in distributia corecta a sumelor colectate la Fondul pentru Mediu, modificand chiar legislatia pentru a-i favoriza chiar pe cei care o iau in deradere", a declarat presedintele Consiliului Judetean Harghita.
 

spot_img

Ultimele știri