Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Mituri despre incalzirea globala

Un grup de oameni de stiinta a publicat o carte in care sustin ca efectele incalzirii globale nu sunt atat de grave pe cat credem si ca, de exemplu, ursii polari nu sunt pe cale de disparitie si ca soarele are o contributie mai mare la incalzirea globala decat emisiile de gaze cu efect de sera, potrivit The Telegraph.

Opinia larg raspandita este ca ursii polari sunt pe cale de disparitie, din cauza topirii ghetarilor si a cresterii nivelului oceanelor. Stanley Feldman, profesor la Universitatea din Londra, si Vincent Marks, fost profesor la Universitatea din Surrey, au publicat o carte intitulata „Incalzirea globala si altele: Adebarul despre toate acele povesti de groaza stiintifice”, in care pun sub semnul intrebarii mai multe informatii legate de incalzirea globala.

Ei sustin ca incalzirea globala nu este provocata numai de emisiile cu efect de sera, ci si de cresterea intensitatii caldurii solare. De asemenea, autorii sustin ca desi nivelul de dioxid de carbon din atmosfera este mai mare decat in era pre-industriala, au existat perioade in care acest nivel a fost si de zece ori mai mare decat acum.

In ciuda topirii ghetarilor, populatia de ursi polari s-a dublat fata de nivelul din anii ‚50. In ciuda faptului ca unele colonii de pinguini s-au diminuat, numarul populatiei lor este inca stabil.

Autorii prezinta si avantajele incalzirii globale: agricultura va prospera, deoarece iernile blande vor fi favorabile mai multor culturi.
 

Foto: The Telegraph

spot_img

Ultimele știri