Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

MM propune inlocuirea primei de casare cu tichete valorice

Prima oferita la casarea unui vehicul vechi prin programul „Rabla” ar putea fi inlocuita cu vouchere in valoare de 3.800 de lei, potrivit unei propuneri a Ministerului Mediului, inclusa in programul anticriza ce se discuta astazi in guvern.

Modificarea se refera doar la persoanele fizice, iar solicitantul poate cumula maxim trei tichete valorice pentru achizitionarea unui singur autovehicul nou. Astfel de vouchere vor putea fi obtinute de catre proprietarul unui autovehicul mai vechi de 10 ani, care este inmatriculat in Romania inainte de 31 decembrie 2006, si care a predat autovehiculul uzat spre casare unui operator economic autorizat.

Detinatorul tichetului valoric poate fi altul decat proprietarul autovehiculului predat spre casare. Principalul motiv al introducerii acestei modificari este scoaterea din uz a unui numar cat mai mare de automobile vechi.

Persoanele juridice vor avea un regim special de eliberare si folosire a voucherelor, ele neputand folosi voucherele persoanelor fizice la cumpararea de masini.

Ministerul Mediului propune si introducerea tractoarelor si masinilor agricole in programul „Rabla”, incepand cu 1 ianuarie 2010. Prima de casare propusa este de 17.000 lei, dar nu trebuie sa depaseasca 50% din pretul de achizitie al vehiculului nou ce urmeaza a fi achizitionat, in cazul persoanelor fizice, si 40% in cazul persoanelor juridice.

Etapa a treia a programului de stimulare a innoirii parcului auto national se desfasoara intre 1 septembrie si 11 decembrie 2009, iar numarul de vehicule disponibile este de 28.529 pentru persoanele fizice si 10.000 pentru persoanele juridice. Administratia Fondului de mediu a alocat pentru aceasta etapa 108.410.200 de lei.

Modificarile discutate astazi sunt si o incercare de a atrage cat mai multi participanti. In primele doua etape au fost vandute aproximativ 21.500 de automobile din totalul de 40.000 alocate.

Foto: politisite.wordpress.com

spot_img

Ultimele știri