Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Nasterea unui urs salbatic, live pe internet VEZI VIDEO

O ursoaica salbatica din padurile statului Minnesota, SUA, a nascut cu succes un pui, iar evenimentul a fost filmat si prezentat live pe internet, anunta BBC News.

Lily, ursoaica vedeta, a nascut vineri 22 decembrie si si-a petrecut ultimele zile in barlog acomodandu-se cu puiul ei. Nasterea si comportamentul ursilor pot fi urmarite pe internet prin intermediul unei camere web plasate chiar in barlogul ursoaicei de biologul Lynn Rogers.

Aceasta a fost prima nastere live a unui urs inregistrata vreodata. Lily a devenit o adevarata celebritate in nordul Americii. Sarcina ei a fost subiect principal mass-media si are chiar si o pagina proprie pe Facebook.

Insa motivele pentru care Rogers a filmat nasterea ursului sunt mult mai serioase. Filmarea va oferi oamenilor de stiinta informatii pretioase despre comportamentul acestor animale.

Expertul a explicat ca a introdus camera de filmat in barlog pentru ca sunt multe lucruri despre activitatea ursilor in barlogul lor, despre comportamentul lor la nastere si felul in care isi ingrijesc puii pe care oamenii de stiinta nu le cunosc si doresc sa le afle.

Lily isi ingrijeste acum puiul si il pazeste de frig noaptea. „Lily are un singur lucru de facut acum. In loc sa iasa periodic din barlogul sau, ea isi va petrece urmatoarele doua luni ingrijindu-si puiul”, a explicat Rogers.

Foto: BBC

spot_img

Ultimele știri