Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Nivelul amoniacului din aer depasit din nou in Targu Mures

Agentia de Protectie a Mediului Mures a anuntat ca marti, intre orele 10:30 si 12:00, valoarea concentratiei maxime admise de amoniac in aerul respirabil din municipiul Targu Mures a fost din nou depasita, anunta Agerpres.

Analizorul automat HORIBA pentru determinarea amoniacului, amplasat la sediul APM din Targu Mures a evidentiat 0,372 miligrame/metru cub in intervalul orar 10,30 – 11,00 si 0,453 miligrame/mc in intervalul orar 11,00 – 11,30, iar pentru intervalul orar 11,30 – 12,00, concentratia de amoniac in aerul respirabil a fost de 0,434 miligrame/mc.

Intrucat concentratia maxima admisa pentru probe aspirate din aerul respirabil timp de 30 minute este de 0,3 miligrame amoniac/mc, Agentia de Protectia Mediului Mures a sesizat Comisariatul Judetean a Garzii Nationale de Mediu pentru determinarea cauzelor.

O situatie asemanatoare s-a inregistrat la Targu Mures in zilele de 2 si 4 iulie, cand Comisariatul Judetean a Garzii Nationale de Mediu a amendat SC AZOMURES SA cu suma de 50.000 de lei, insa combinatul chimic a contestat amenda in instanta, negand acuzatiile ca ar fi poluat aerul cu amoniac.

In actul de sesizare a instantei se arata ca AZOMURES are obiectii majore in privinta raportului de inspectie in baza caruia s-a acordat amenda, precizand ca nu a fost dovedit faptul ca aceasta a generat emisiile de amoniac inregistrate ca depasite.

Foto: punctul.ro

spot_img

Ultimele știri