Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Noi proiecte de reconstructie ecologica in Delta

Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB) va finanta lucrarile de reconstructie ecologica a complexelor Sontea-Fortuna si Rosu-Puiu din Delta Dunarii, singurele de gen finantate de aceasta institutie in Romania, informeaza Agerpres.

Fostul guvernator al Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii Paul Cononov, angajat al CEB, a declarat ca celelalte 111 proiecte finantate de institutie in Romania vizeaza sistemele de gospodarire a apelor. "Valoarea celor doua proiecte de reconstructie ecologica este de circa 5 milioane de euro, lucrarile urmand sa inceapa pana la finele acestui an. Scopul principal al acestor proiecte este imbunatatirea conditiilor de mediu pentru reproducerea pestilor", a afirmat Paul Cononov.

Potrivit sursei citate, lucrarile de reconstructie ecologica se vor incheia in 2011, ele urmand sa fie executate de societatea Deltacons SA din Tulcea. "Lucrarile din complexul Rosu-Puiu vor fi complexe, ele constand in reglarea debitului apei din canalele din complex, realizarea unei statii de monitorizare a calitatii apelor, precum si infiintarea unei perdele forestiere in Sulina", a mai spus coordonatorul celor doua proiecte finantate de CEB, Paul Cononov.

Valoarea tuturor celor 113 proiecte finantate in Romania de CEB este de circa 500 de milioane de euro, peste 50% din acestea fiind deja demarate, Paul Cononov urmand sa se ocupe si de evaluarea impactului acestor proiecte asupra mediului. CEB s-a infiintat in 1956 in cadrul unui acord partial al Consiliului Europei, banca numara in prezent 38 de state membre si finanteaza proiecte de factura sociala care vizeaza consolidarea integrarii sociale, gestionarea responsabila a mediului si dezvoltarea capitalului uman.

Programul de reconstructie ecologica a Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii a fost inceput in 1994 de catre Institutul National Delta Dunarii. Pana in prezent, in Delta au fost reconstruite ecologic incinte cu o suprafata totala de peste 15.000 de hectare.

spot_img

Ultimele știri