Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Noua amenda pentru Azomures

Garda de Mediu Mures a amendat din nou, cu 20.000 de lei, combinatul producator de ingrasaminte chimice Azomures, pentru depasiri ale limitei maxime admise la amoniacul din aer, transmite Mediafax.

Seful Garzii de Mediu Mures, Octavian Moldovan, a declarat ca nu exclude posibilitatea ca unitatea economica sa conteste in instanta si aceasta sanctiune, cum a facut si in urma cu doua luni, cand a primit 50.000 de lei amenda, tot pentru poluare cu amoniac.

Agentia pentru Protectia Mediului Mures a sesizat marti Garda de Mediu asupra unor depasiri ale limitei maxime admise de lege la amoniacul din aer, inregistrate in cursul acelei dimineti in Targu Mures. Astfel, intre orele 10.30 – 12.00, s-au inregistrat depasiri ale concentratiei maxime admise, de 0,3 miligrame de amoniac la metrul cub de aer respirabil, la fiecare jumatate de ora in care s-au facut probele.

Astfel, in intervalul 10.30-11.00, s-a inregistrat o valoare de 0,3724, in urmatoarea jumatate de ora – 0,4534, iar apoi 0,4342. Concentratia maxima admisa pentru probe aspirate din aerul respirabil timp de 30 de minute este de 0,3 miligrame amoniac pe metrul cub.

La inceputul lunii iulie, Garda de Mediu Mures a amendat cu 50.000 de lei combinatul de ingrasaminte chimice Azomures din Targu Mures pentru poluarea cu amoniac a aerului.

Foto: jurnalul.ro

spot_img

Ultimele știri