Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Numar unic de urgenta pentru salvarea animalelor

Deputatul UDMR Covasna Edler Andras propune infiintarea unui numar unic de urgenta la nivel national pentru salvarea animalelor aflate in pericol, informeaza Agerpres.

Prin intermediul acestui numar, cetatenii vor putea obtine informatii cu privire la cabinetele veterinare care acorda asistenta de urgenta in fiecare judet din tara, astfel incat in momentul in care au nevoie de ajutor pentru salvarea vreunui animal sa stie cui trebuie sa se adreseze.

Practic, in acest mod se va crea o retea de cabinete veterinare de urgenta la nivel national, in care medicii se vor putea inscrie benevol.

Edler Andras, care este un mare iubitor de animale, a declarat ca ideea i-a venit in momentul in care, deplasandu-se de la Bucuresti spre casa, a gasit un caine ranit pe care a fost nevoit sa il ia in masina si sa-l aduca la Sfantu Gheorghe, fiindu-i dificil sa porneasca pe traseu in cautarea unui medic veterinar, cu atat mai mult cu cat era seara.

In opinia acestuia, initiativa sa, ce urmeaza sa se materializeze intr-un proiect de lege, va veni in intampinarea iubitorilor de animale care nu pot trece nepasatori pe langa cele aflate in suferinta si chiar ar putea spori numarul cetatenilor care se vor implica in salvarea animalelor.

‘Nu vrem sa implicam statul in cheltuieli mari, nici nu este momentul, doar sa sustina infiintarea acestui numar de urgenta, ceea ce inseamna doua-trei operatoare, un calculator si o baza de date’, a declarat Edler Andras.

spot_img

Ultimele știri