Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

O firma olandeza va gestiona deseurile din Arges

Contractul de gestionare a deseurilor incheiat intre Consiliul Judetean (CJ) Arges si firma daneza COWI a fost lansat oficial miercuri, la Pitesti, informeaza Agerpres. Acesta vizeaza asistenta tehnica pentru calculare tarifara si parteneriat public privat, selectarea si monitorizarea viitorilor operatori pentru colectarea, transportul si depozitarea deseurilor.

Contractul este parte integranta a Programului ISPA ‘Managementul integrat al deseurilor solide in judetul Arges’, derulat de CJ Arges. Potrivit reprezentantului COWI, Ashot Baghdasaryan, firma daneza are, conform contractului, obligatia de a dezvolta optiunile cele mai potrivite referitor la contractele de parteneriat public privat pentru furnizarea serviciilor de colectare, transport si tratare a deseurilor si a serviciilor de depozitare a acestora.

"Toate actiunile noastre vor fi transparente. Dupa implementarea primei etape a proiectului, unul dintre obiectivele cele mai importante il va reprezenta asigurarea unor preturi si tarife cat mai accesibile pentru clienti", a declarat Baghdasaryan. Proiectul ISPA "Managementul Integrat al Deseurilor Solide din judetul Arges", al carui beneficiar final este CJ Arges, are ca principale obiective protejarea mediului si a sanatatii populatiei, prin inchiderea si remedierea depozitelor existente si construirea unui nou depozit, unic pentru intregul judet, la standardele Uniunii Europene.

Prin proiect se urmareste maximizarea colectarii deseurilor in judetul Arges, extinderea colectarii deseurilor municipale solide, introducerea si extinderea sistemelor de colectare selectiva a deseurilor pentru promovarea reciclarii ambalajelor si deseurilor biologice in acord cu cerintele nationale si europene si reducerea cantitatii de deseuri din depozit.

Foto: cjarges.ro

spot_img

Ultimele știri