Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

O noua statie de tratare a apei in Targu-Jiu

O noua statie de tratare a apei din foraje de la Preajba, localitate componenta municipiului Targu-Jiu, a fost inaugurata, miercuri, de primarul acestui oras, Florin Carciumaru, anunta Agerpres.

"Asistam astazi la inaugurarea unei investitii foarte importante pentru municipiul Targu-Jiu, prin punerea in functiune a inca trei puturi si a statiei de tratare. Practic, in conducta principala de alimentare cu apa a localitatii Preajba, debitul va creste cu inca 21 de litri de apa potabila pe secunda", a declarat primarul Florin Carciumaru.

Valoarea totala a investitei a fost de 2.200.000 lei, dintre care 2.000.000 au fost dati de Guvern, iar restul din bugetul local. Lucrarea a inceput in 2008 si s-a concretizat in forarea a trei puturi de cate 250 de metri adancime fiecare, cu un debit de sapte litri pe secunda.

Preajba este localitate componenta a municipiului Targu-Jiu, impreuna cu Dragoieni si Polata. In prezent, in cele trei localitati au loc lucrari de extindere a zonei rezidentiale din municipiu. "Prin aceasta investitie vom reusi sa alimentam foarte bine si localitatea Dragoieni, deoarece au fost probleme cu apa in perioadele de seceta din vara.

Avem un surplus de apa in zona, dar trebuie sa tinem cont si de faptul ca Targu-Jiul si localitatile componente sunt in plin proces de extindere", a mai declarat primarul municipiului. El a dat asigurari ca si anul viitor va mai inaugura inca doua statii de tratare a apei, una in zona Narciselor, iar celalalta in zona Iezureni.

Foto: ghimpeledesibiu.ro
 

spot_img

Ultimele știri