Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

O ultima incercare de a salva rinocerul alb

Patru exemplare de rinocer alb au fost transportate de la o gradina zoologica din Cehia in Kenya, in incercarea de a salva specia de la disparitie, transmite BBC.

Expertii in biodiversitate spera ca rinocerii se vor inmulti in habitatul lor natural din Africa. Potrivit oamenilor de stiinta, doar opt exemplare de rinocer alb mai traiesc in lume si toti in captivitate: sase in Cehia si doi in SUA. Cei doi care traiau in salbaticie in Africa nu au mai fost zariti din anul 2006.

Duminica, cei patru rinoceri, doi masculi si doua femele, au fost transportati cu ajutorul unui avion Boeing 747 catre rezervatia Ol Pejeta, in cadrul proiectului "Last Chance to Survive".

„Planuim sa le oferim animalelor cu potential de inmultire o ultima sansa la o reproducere normala si regulata intr-o locatie sigura din salbaticie”, a declarat directorul gradinii zoologice, Dana Holeckova.

Cei zece ani de incercari ale expertilor de a contribui la inmultirea speciei au dus pana acum doar la nasterea unui exemplar, in anul 2000. Aceeasi oameni de stiinta spera acum ca intoarcerea in habitatul natural le va ajuta pe femele sa devina mai fertile.

Foto: green-blog.org

spot_img

Ultimele știri