Obama cere Americii sa fie un exemplu in combaterea incalzirii globale

Presedintele american, Barack Obama, a cerut, luni, administratiei sa ofere un exemplu de combatere a incalzirii globale. Oficialul a facut apel la toate agentiile federale sa-si fixeze in termen de 90 de zile obiective de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera pentru 2020, transmite Mediafax.

"Guvernul federal este cel mai mare consumator de energie al economiei americane, acesta poate si trebuie sa dea un exemplu", a declarat Barack Obama intr-un comunicat care insoteste decretul semnat in aceeasi zi.

Acest decret pune in vedere ministerelor si agentiilor guvernamentale sa-si sporeasca eficienta energetica, sa-si diminueze consumul de carburant, sa economiseasca apa si sa-si reduca productia de deseuri.

Pana in 2020, agentiile guvernamentale trebuie sa-si diminueze consumul de carburant al parcului auto cu 30%. De asemenea, pana in 2015, acestea ar trebui sa-si recicleze 50% din deseuri. Iar cladirile guvernamentale vor trebui sa respecte noi norme in materie de protectie a mediului.

Lupta impotriva incalzirii globale reprezinta una dintre principalele axe ale proiectului lui Barack Obama de reformare a Americii si economiei acesteia.
In timpul administratiei sale au fost adoptate mai multe initiative legislative, printre care si planul sau gigant de relansare a economiei in valoare de 787 de miliarde de dolari, care stimuleaza sectoarele public si privat sa participe la efortul intreprins in favoarea mediului.

Barack Obama si-a exprimat dorinta de a stimula stabilirea unui acord global impotriva schimbarilor climatice la summitul international programat in decembrie la Copenhaga. Insa eforturile sale sunt impiedicate in Statele Unite de temerea ca noile reglementari vor dauna competitivitatii americane.

Foto: chron.com

spot_img

Ultimele știri