Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Obama a lansat planul pentru protectia oceanelor

SUA are incepand de vineri un program de protejare a oceanelor, coastei si lacurilor de amenintarile schimbarilor climatice, a anuntat presedintele Barack Obama, citat de Reuters.

“Oceanele sunt critice pentru sprijinirea vietii. Baza ecosistemului oceanic asigura cea mai mare parte din oxigenul pe care il respiram, asa ca oceanele sunt critice pentru supravietuirea noastra”, a afirmat presedintele SUA. El a anuntat in acelasi timp ca luna iunie este desemnata Luna Nationala a Oceanelor.

Oceanele acopera 70% din suprafata planetei si sunt o sursa importanta de locuri de munca, hrana si de energie. Ele au o importanta critica si in transporturi. Poluarea, degradarea calitatii apei de coasta, pierderile de habitat, impactul pescuitului, speciile invazive, acidificarea si nivelul in crestere al apelor sunt principalele probleme cu care se va confrunta noul organism de stat, creat cu aceasta ocazie.

Grupul de mediu Oceana a laudat initiativa presedintelui, in ideea ca va reusi sa unifice efectul celor 140 de legi de mediu si activitatea celor 20 de agentii implicate in managementul oceanelor.

Politica de reglementare a oceanelor va fi coordonata de un consiliu prezidat de Nancy Sutley. Initiativa vine dupa ce Obama a desfasurat presiuni asupra Congresului sa voteze un pachet legislativ de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera.

Foto: Reuters

spot_img

Ultimele știri