Obiectivele turistice ale Londrei isi reduc emisiile

Principalele atractii turistice ale Londrei isi reduc amprenta de carbon in cadrul unui program local de amploare, informeaza Daily Mail.

Unele dintre cele mai importante embleme ale orasului au inceput sa consume mai putina electricitate, prin programul Green500, dezvoltat de primarul Londrei Boris Johnson.

Muzeul de Istorie Naturala a fost printre primele care au investit intr-un sistem nou de incalzire si alimentare cu electricitate. Institutia s-a alaturat si initiativei „100 days of Carbon Saving”, prin care angajatii sunt ajutati sa isi schimbe obiceiurile de la locul de munca.

Faimosul London Eye, roata cu cabine de sticla ce se roteste deasupra capitalei Marii Britanii, a introdus un nou sistem de iluminat pe baza de leduri. Acesta reduce consumul de electricitate cu 69%.

Centrul pentru arta si design al Londrei, Victoria and Albert Museum, si-a redus deja amprenta de carbon cu 20%. Muzeul s-a alaturat acum altor institutii publice pentru a creste procentul.

Pe langa acestea, Muzeul de Stiinte, Imperial College, Royal Albert Hall si Royal College of Art s-au angajat sa isi reduca emisiile provenite din consumul de energie cu 10% pana in 2010. In plus, Teatrul National, Muzeul Madam Tussauds si London Dungeons au inceput sa implementeze initiative de mediu.

Foto: Daily Mail

spot_img

Ultimele știri