Poluarea efemineaza barbatii

Barbatii sunt in pericol de a deveni efeminati din cauza miilor de chimicale care deregleaza sexul si care schimba comportamentul uman si animal, potrivit unui studiu efectuat de organizatia ecologista Chem Trust, informeaza Telegraph.

Oamenii de stinta avertizeaza ca poluantii care sunt eliminati in urma activitatilor umane imita hormonii sexuali feminini. Masculii speciilor de pesti, amfibieni, pasari si reptile au fost efeminati prin expunerea lor la chimicalele care deregleaza hormonii sexuali.

Potrivit cercetarilor, chimicalele care se gasesc in ambalajele alimentelor, ale produselor de curatare, ale plasticelor si vopselurilor cauzeaza deformari genitale si efemineaza masculii.

Pestii au fost afectati in mod specific de chimicalele care provoaca dereglari sexuale. Cercetarile arata ca jumatate dintre pestii masculi din raurile Marii Britanii au fost efeminati din cauza contactului acestora cu chimicalele care blocheaza androgenii, hormonii sexuali masculini.

Desi studiul acopera numai impactul chimicalelor care deregleaza hormonii sexuali masculini la animale, cercetatorii spun ca descoperirile lor au implicatii tulburatoare si pentru sanatatea umana.

spot_img

Ultimele știri