Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

ONG-urile de mediu privesc cu optimism moderat interimatul Elenei Udrea

Majoritatea ONG-urilor de mediu privesc cu scepticism numirea Elenei Udrea la conducerea Ministerul Mediului. Ecologistii sunt fie optimisti, fie preocupati de mersul proiectelor de mediu in aceste 45 de zile de interimat, sustinand ca Elena Udrea va demonstra ce a demonstrat si la Ministerul Turismului, adica prea putin.

“Este o alegere frumoasa pana una alta. Privesc cu scepticism deocamdata, insa intr-o functie de ministru conteaza calitatile manageriale foarte mult, iar doamna Udrea cred ca le are”, a declarat Costel Popa, directorul Asociatiei Salvati Dunarea si Delta. “Important este cum sunt folosite aceste calitati. Daca va fi deschisa catre specialisti cred ca se va descurca bine”, a adaugat acesta. Acesta este, in general, nemultumit de prestatiile ministrilor Mediului, intrucat nu a vazut schimbari semnificative.

“Este esential ca acest interimat sa nu blocheze totul si sa nu existe o perioada de stagnare. Cred ca turismul se leaga de acest domeniu, mai ales ca turismul pe care doreste sa il promoveze este unul responsabil. E adevarat doamna Udrea a dovedit ca incearca sa puna accent pe turismul ecologic”, a mai precizat Costel Popa.

Liana Buzea, presedintele Asociatiei Ecoassist, priveste cu optimist colaborarea cu ministrul Elena Udrea pe proiectele de mediu. “Avem totusi sperante de la dumneaei, pentru ca, spre deosebire de domnul Nicolae Nemirschi de la care nu am primit niciodata un raspuns, doamna Elena Udrea ne-a ajutat intr-unul dintre proiectele noastre”, a declarat Liana Buzea. Aceasta a adaugat ca “fiind un ministru interimar nu cred ca doamna Udrea are timp sa dovedeasca daca poate face fata in aceasta functie”.

La polul opus se situeaza ONG-urile care sunt in total dezacord cu alegerea Elenei Udrea in functia de ministru al Mediului. “Este o alegere socanta. E si de ras e si de plans. Parerea mea este ca doamna Udrea nu are nicio legatura cu acest minister. Avand in vedere ca este o faza interimara presupun ca a fost numita pentru ca locul de la Mediu sa nu ramana gol. Sincer nu o vad in aceasta functie , nici acum nici altadata”, a declarat Roxana Damian, coordonator de proiecte in cadrul organizatiei Terra Mileniul III.

“Ce a facut Elena Udrea pentru turism va face si pentru mediu … parada. Nu sunt de acord cu aceasta alegere”, a declarat George Culda, presedintele asociatiei “Bate Saua sa Priceapa Iapa”.

La randul sau, Mihaela Candea, director executiv al organizatiei Mare Nostrum, crede ca numirea Elenei Udrea este o solutie de compromis. “Noi, ca si organizatie de mediu, am fi preferat ca acesta sa nu existe. Din nefericire, mediului nu ii va fi mai bine. Asteptam ca in cel mai scurt timp noul ministru, chiar si interimar, sa se puna la punct cu subiectele caracteristice si sa vedem in ce masura amprenta ecologica va fi una pozitiva sau negativa. Este greu de crezut ca o singura persoana poate face fata cu succes "jucand" doua ministere, iar cel al Mediului este unul extrem de complex”, a declarat Mihaela Candea.

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a preluat in aceasta dimineata interimatul la Ministerul Mediului si a anuntat ca va face schimbari numai la cabinetul ministrului si cel al secretarului de stat si ca va duce mai departe proiectele asumate in Programul de Guvernare.

spot_img

Ultimele știri