Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

ONU respinge o propunere de comercializare limitata a fildesului

Conventia ONU responsabila cu reglementarea comertului animalelor salbatice a respins luni propunerea Tanzaniei si Zambiei de a comercializa fildes, informeaza Earth Times.

Raspunsul ONU la propunerea celor doua state a fost unul dintre cele mai asteptate la conferinta de la Qatar a Conventiei pentru Comertul International al Speciilor Periclitate de Fauna si Flora Salbatica (CITES).

Guvernul tanzanian detine aproximativ 90 milioane de kilograme de fildes in stoc pe care vrea sa il vanda Chinei si Japoniei. Autoritatile acestui stat spun ca banii obtinuti din vanzarea fildesului vor fi investiti in protejarea si conservarea elefantilor.

Deleagtia Tanzaniei a declarat ca propunerea aprobarii comertului cu fildes a fost rezultatul unei cresteri semnificative a populatiei de elefanti care ameninta oamenii cu atacuri si pagube tot mai numeroase in culturile lor agricole.

De asemenea, la aceeasi conferinta a fost respinsa si propunerea Tanzaniei si Zambiei de aprobare a vanatorilor competitive de elefanti.

Foto: awf.org

spot_img

Ultimele știri