Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Porcul erou al Chinei a fost clonat

Mai mult simbolica decat stiintifica, clonarea porcului Zhu Jianqiang, care a supravietuit, printre ruine,  timp de o luna, cutremurului din 2008, inregistrat in regiunea Sichuan, China, a avut ca efect aparitia a 6 urmasi, leiti porcului erou, scrie China Times.

Zhu Jianqiang „a dovedit o vointa de fier” si este considerat un simbol al fortei si al vigorii, deoarece a supravietuit timp de o luna, dupa cutremur, printre ruinele fermei mancand doar carbune si band numai apa de ploaie.

Zhu Jianqiang „era slab ca o capra” cand a fost descoperit printre daramaturi. Acum cantareste 150 de kilograme si isi petrece batranetile intr-un fel de muzeu, unde se misca lenes lasand sa-i creasca-n voie grasimea de pe burta.

Clonarea lui a fost necesara pentru a transmite urmasilor genele sale de erou si a fost facuta, deoarece porcul fusese castrat inainte de cutremur nemaiputand sa-si transmita pe cale naturala calitatile de supravietuitor.

Cei sase urmasi ai lui Zhu Jianqiang sunt intr-o forma excelenta si au fost deja trimisi la un institut de genetica, iar celebritatea porcului ar putea servi la promovarea clonarii in China.

Mihaela Pavnutescu
 

spot_img

Ultimele știri