Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

ORISC: Autoritatile locale, factori de decizie pentru combaterea poluarii

Combaterea schimbarilor climatice la nivelul oraselor din Romania si cresterea gradului de constientizare si informare a autoritatilor publice din tara sunt principalele scopuri ale programului „Orasele Romaniei Impotriva Schimbarilor Climatice – inainte si dupa Copenhaga 2009” (ORISC).

Cea de-a patra intalnire pentru regiunea Bucuresti-Ilfov are loc in perioada 17-18 septembrie la Primaria Generala a Capitalei. Fundatia Terra Mileniul III si Asociatia municipiilor din Romania, organizatorii evenimentului, au invitat la discutii factori de decizie din administratia locala, care pot afla cu aceasta ocazie solutiile pentru reducerea nivelurilor de poluare din orasele tarii.

„Marea problema a romanilor este educatia si consideram ca trebuie sa ne indreptam eforturile mai mult in acest sens”, a declarat reprezentanta Directiei pentru protectia Mediului din cadrul primariei Bucuresti la inceputul discutiilor de astazi.

Agenda evenimentului de azi a inclus prezentari despre legislatia internationala de mediu, cea europeana si cea romaneasca, scopul final al discutiilor fiind de a elabora o strategie de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seara in orasele Romaniei.

„Sunt necesare actiuni la nivel local pentru combaterea schimbarilor climatice, in contextul in care orasele, care acopera 1% din suprafata Pamantului, sunt responsabile de generarea a 80% din emisiile de gaze cu efect de sera”, arata un comunicat al organizatorilor.

Text: Oana Neneciu / Green Report
Foto: Green Report

spot_img

Ultimele știri