Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Ornitologii cauta pasari disparute de 200 de ani

Conservationistii din intreaga lume au facut un apel la public sa ajute la cautarea a 47 de specii de pasari disparute de mai bine de 200 de ani de pe planeta, informeaza Telegraph.

Societatea Regala pentru Protectia Pasarilor (RSPB) impreuna cu Bird life International au hotarat sa inceapa cautarea pasarilor disparute in cadrul Targului Britanic de Ornitologie, care a avut loc recent la rezervatia naturala Rutland Water din Anglia.

Cele 250.000 de lire sterline adunate in cadrul targului vor fi folosite pentru finantarea proiectelor stiintifice de cautare a pasarilor pierdute.

“Trebuie sa aflam daca aceste pasari inca mai exista si sa luam masuri de conservare pentru a incerca sa le salvam”, a declarat Grahame Madge de la RSPB. “Avem speranta ca multe dintre aceste specii inca mai exista”, a mai spus acesta.

Calatorii si turistii sunt rugati sa fie cu ochii in patru cand sunt peste hotare. Unele pasari ar putea fi greu de gasit, precum ciocarlia lui Archer, care este intalnita numai in regiunile militare din Somalia.

Ornitologii cer fotografii sau dovezi precum pene. Chiar si zarirea uneia dintre pasarile cautate poate fi luata in considerare daca provine de la o sursa experimentata.

Aproximativ 133 specii de pasari au disparut din anul 1600. Printre acestea se numara drontul si porumbelul calator.

Foto: geocities.com

spot_img

Ultimele știri