Panouri solare pentru locuintele din Giurgiu

Administratia locala a municipiului Giurgiu este initiatoarea unui proiect privind eficientizarea sistemului de alimentare cu apa calda de consum la unele imobile din municipiul Giurgiu prin utilizarea energiei solare, relateaza Agerpres.

Proiectul vizeaza instalarea de panouri solare la sase blocuri de locuinte din municipiul Giurgiu in acest fel completandu-se sistemele clasice de incalzire in vederea imbunatatirii calitatii apei si solului.

Valoarea totala a proiectului este de aproximativ un milion de lei, peste 800.000 de lei urmand sa fie obtinuti in urma unei finantari de pana la 80% din valoarea proiectului de la Administratia Fondului pentru Mediu.

Aceasta idee a fost agreata de administratia locala avand in vedere faptul ca folosirea energiei solare este un proces nepoluant pentru mediu, iar in municipiul Giurgiu apa calda menajera nu mai este asigurata de ani de zile in sistem centralizat, giurgiuvenii folosind energia electrica pentru obtinerea apei calde. Investitia este prevazuta sa inceapa anul viitor.

spot_img

Ultimele știri