Parc eolian cu 42 de centrale electrice Drobeta-Turnu Severin

Firma spaniola Gestamp Eolica amenajeaza, pe teritoriul comunei mehedintene Livezile, un parc eolian echipat cu 42 de generatoare de producere a energiei electrice, care vor fi conectate la Sistemul Energetic National, informeaza Agerpres.

Primarul localitatii, Ion Serban, a declarat miercuri ca aceasta investitie, in valoare de circa 200 de milioane de euro, va fi dezvoltata in zona numita Pietroi, situata intre satele Livezile si Cacot.

"La aceasta data, s-a realizat conexiunea intre statia pilot, inalta de 92 m, amplasata in zona stabilita, si cea aflata in Spania. Aici sunt transmise permanent date de prospectare referitoare, in special, la viteza vantului", a precizat Serban. Potrivit sursei citate, in anul 2009 vor intra in exploatare un numar de 22 de turbine eoliene.

"Autoritatile locale si judetene fac eforturi pentru identificarea unor resurse necesare reabilitarii infrastructurii rutiere din comuna Livezile, astfel incat investitorii spanioli sa aiba interesul dezvoltarii parcului eolian, care va crea noi locuri de munca si va aduce sume importante la bugetul de stat", a afirmat primarul Serban. In opinia acestuia, acest obiectiv de producere a energiei regenerabile va avea o capacitate totala de 84 MW, aproape jumatate din cat produce hidrocentrala Portile de Fier II, amplasata la kilometrul 863+358 al Dunarii.

Foto: forcechange.com

spot_img

Ultimele știri