Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Parteneriat pentru managementul deseurilor

Presedintele Consiliul Judetean Prahova, Mircea Cosma, si primarii din 103 localitati din judet au semnat, joi, un parteneriat, in vederea constituirii Asociatiei pentru managementul deseurilor, urmand ca aceasta sa devina functionala de la inceputul lunii viitoare, informeaza Agerpres.

In cadrul intalnirii dintre reprezentantii CJ si cei ai primariilor din judet s-a aprobat statutul asociatiei, a fost aleasa conducerea si a fost fixat sediul social al acesteia. Asociatia pentru managementul deseurilor va functiona in Palatul Administrativ Ploiesti si va avea cinci angajati, care vor consilia primariile din judet in acest domeniu.

Singura localitate din judet care nu a intrat ca membru in aceasta asociatie este orasul Mizil, care beneficiaza deja, din acest an, de fonduri europene pentru implementarea unui proiect de gestionare a deseurilor.

Presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, a declarat ca asociatia va beneficia de o finantare de 40 de milioane de euro din Fondul de Mediu, bani cu care vor fi cumparate in toate localitatile masini pentru colectarea deseurilor si pubele, iar colectarea se va face in sistem centralizat la rampele existente sau care vor fi construite in judet in urmatorii patru ani.

Cozma i-a informat pe primarii din judet ca, la sedinta de Guvern de saptamana viitoare, judetul Prahova va primi bani de la buget pentru administratiile locale care se confrunta cu probleme financiare, urmand ca bugetele locale sa fie ajutate cu sume cuprinse intre 50.000 si 60.000 de lei.

De asemenea, tot la sedinta Executivului de saptamana viitoare, judetul Prahova va mai primi 3 milioane de lei pentru terminarea unor lucrari pe drumurile judetene.

spot_img

Ultimele știri