Partidul Verde are candidat la presedintie

Remus Cernea si-a lansat oficial, vineri, candidatura la presedintie, din partea Partidului Verde, potrivit Mediafax.

Cernea provine din zona non-guvernamentala, fiind presedintele Asociatiei Umaniste Romane, si a fost implicat in campania privind salvarea Parcului Carol. El a venit la evenimentul de la sediul Partidului Verde imbracat cu un tricou verde pe care se putea citi sloganul "ThinK Big, Vote Green".

Candidatul Partidului Verde a aratat ca a ales sa faca pasul catre politica, prin asumarea unei candidaturi la presedintie, pentru a oferi o alternativa la actualii politicieni, care, in ultimii 20 de ani au avut "o prestatie politica infantila". El a explicat ca lupta pe care a purtat-o de pe pozitiile societatii civile il califica pentru intrarea in cursa prezidentiala.

Cernea a fost prezentat de presedintele Partidului Verde, Silviu Popa, care a precizat ca Delegatia Permanenta a formatiunii i-a aprobat in unanimitate candidatura si va proceda, incepand de vineri, la strangerea celor 200.000 de semnaturi necesare.

Silviu Popa l-a catalogat pe Cernea drept "candidatul non-conformist prin excelenta", el subliniind ca acesta este tanar, si-a insusit ideologia verde, nu are nimic de-a face cu comunismul si nu seamana cu politicienii romani, care sunt "scortosi".

"Nu stiu daca ati vazut prezidentiabil cu par in coada de cal", a declarat Popa.

Cernea se va autosuspenda din calitatea de presedinte al Asociatiei Umaniste Romane pe perioada campaniei electorale. El a mai anuntat ca, incepand de vineri, va putea fi accesat site-ul sau personal, www.remuscernea.ro.

Foto: pnl6.ro

spot_img

Ultimele știri