Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Pasare extrem de rara fotografiata in Fiji dupa 25 de ani

Primele imagini ale unei pasari marine extrem de rare au fost surprinse de cercetatori in Fiji, anunta Daily Mail.

Oamenii de stiinta din cadrul grupului conservationist NatureFiji-MareqetiViti au fotografiat petrelul de Fiji, sau pasarea furtunii, deasupra oceanului Pacific, la aproximativ 25 de mile departare de sudul insulei Gau din Fiji.

Aceasta a fost prima data, dupa 25 de ani, cand aceasta pasare de culoarea ciocolatei a fost vazuta de om. Fotografia este foarte importanta avand in vedere ca se cunosc prea putine informatii despre aceasta pasare.

“Descoperirea acestei pasari a fost o experienta fantastica si antrenanta”, a declarat Hadoram Shirihai, cercetatorul care a fotografiat petrelul.

Pasarea a fost desemnata ca fiind critic amenintata cu extinctia de catre Uniunea Internationala pentru Conservarea Naturii, in Lista Rosie a animalelor periclitate.

Potrivit unui raport efectuat in 2008, mai putin de 50 de petreli de Fiji exista in intreaga lume si toti in regiunea insulei Gau. Prima astfel de pasare a fost vazuta in 1885 in Gau, iar o alta abia in 1984. De atunci, niciun petrel nu a mai fost vazut de oameni, spun cercetatorii.

Conservationistii din cadrul NatureFiji-MareqetiViti planuiesc sa efectueze mai multe cercetari anul viitor pentru a localiza regiunea de imperechere a pasarii. “Odata ce aflam unde se inmulteste pasarea, vom lua toate masurile pentru a imbunatati soarta acestei specii”, a spus Shirihai.

Foto: dailymail.co.uk

spot_img

Ultimele știri