Pe bicicleta prin Europa pentru copiii din Marginimea Cugirului

La mijlocul lunii iunie, doi tineri romani vor pleca intr-o drumetie prin Europa pe bicicleta, pedaland din Sheffield pana in Cugir. Scopul campaniei lor, Ride Across Europe, este de a promova aceasta forma de transport sustenabil si pentru a strange fonduri din care sa cumpere biciclete copiilor care sunt nevoiti sa strabata intre 10 si 25 kilometri zilnic pentru a ajunge la scoala, in Cugir, din localitatile de munte izolate in care locuiesc.

Raul Cazan si Calin Gruia, doi romani pasionati de dat la pedale si-au pus in gand sa convinga intreaga Europa ca bicicleta nu este o Cenusareasa, ci un mijloc de transport sustenabil care ne poate duce fie la scoala, fie la serviciu, fie pe munte fara sa polueze. Ei vor pleca la mijlocul lunii iunie din cel mai mare parc national englez, The Peak District, iar la mijlocul lunii iulie vor ajunge in Parcul National Retezat.

 Scopul de ordin social al campaniei Ride Across Europe este de a strange fonduri pentru a cumpara biciclete MTB pentru copiii din Cugir care locuiesc in zone izolate. Pana sa inceapa criza si sa fie concediat soferul care ii transporta zinlic, elevii mergeau la scoala cu o masina de teren. De atunci, ei vin pe jos. Singurele exceptii sunt doi elevi ai caror parinti le-au facut rost de cate o bicicleta.

“Proiectul nostru are calitatea de a combina o problema sociala foarte serioasa (izolarea copiilor din mediul rural si accesul – efectiv, fizic – greu la educatie) cu transportul sustenabil: bicicleta. E si o incercare de a promova bicicleta, de a o introduce in normalul vietii”, a declarat pentru Green Report unul dintre organizatori, Raul Cazan.

El a adaugat ca majoritatea copiilor provin din familii foarte sarace, care nu isi permit sa le cumpere biciclete. In consecinta, cei doi isi propun sa stranga donatii si sponsorizari de la companii si sa le cumpere elevilor biciclete produse in Romania, pentru a stimula economia locala.
Donatiile acceptate sunt atat in bani, cat si in biciclete vechi. Persoanele interesate sa sustina demersul celor doi pot afla mai multe informatii fie pe site-ul campaniei Ride Acorss Europe (http://rideacross.eu/), fie la adresa raul@2celsius.org.

Foto: www.rideacross.eu

spot_img

Ultimele știri