Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Pelicanul a iesit de pe lista pasarilor pe cale de disparitie

Pelicanul din specia pelecanus occidentalis, inregistrat in randul animalelor pe cale de disparitie in 1973, a iesit recent de pe lista, potrivit departamentului american pentru conservarea resurselor naturale, citat de Reuters.

Peste 650.000 de pelicani traiesc acum in Florida, in statele din golful Mexicului, de pe coasta Pacificului si cele din Caraibe si America Latina.

"Au fost necesari 36 de ani, interzicerea pesticidelor DDT (diclor-difenil-tricloretan, n. r.) si multa munca…dar astazi putem spune ca pelicanul s-a intors", a declarat presedintele departamentului american pentru conservarea resurselor naturale, Ken Salazar.

Pelicanul era vanat pentru penele sale, folosite la palariile pentru femei la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea. In plus, efectele pesticidelor DDT au facut ca numarul pelicanilor sa scada pana la 10.000 de exemplare. Pesticidele subtiaza coaja de ou si amentinta inmultirea pasarilor. Distrugerea habitatului natural al pelicanului si cresterea nivelului apei au contribuit si ele la declinul populatiei.

Statele Unite au interzis pesticidele DDT in 1972. Decizia a contribuit si la inmultirea altor specii de pasari ce erau amenintate cu disparitia, ca vulturul cu cap alb si soimul calator.

spot_img

Ultimele știri