Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Pentru un caine comunitar prins, primaria plateste 50 de lei

Pentru a diminua numarul cainilor comunitari din municipiul Ramnicu Valcea, primarul Mircia Gutau a decis sa ofere 50 de lei oricarei persoane care prinde un "maidanez" si il aduce la centrul de ecarisaj, informeaza Agerpres.

"Fiecare cetatean care va aduce un caine vagabond va primi 50 de lei. Am primit deja zeci de telefoane, sunt cetateni pregatiti cu masini sa aduca maidanezi. Aceasta idee mi-a venit in urma unui calcul elementar. Am pus in balanta tot ce am investit pana acum si anume adapostul ne-a costat in jur de 400.000 de lei. Un adapost dotat dupa ultimele standarde, cu sala de operatii, cu incalzire, cu apa. Avem patru oameni care pazesc si care dau mancare cainilor de trei ori pe zi", a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, primarul Gutau.

Acesta a adaugat ca municipalitatea a mai cumparat doua pistoale cu tranchilizante care au costat 80.000 de lei. "Un tranchilizant ne costa in jur de 13 lei. Cand impusti un caine trebuie sa tragi mai multe tranchilzante, iar imaginea este destul de dramatica, cu hingherii care alearga dupa caini noapte. Oricum totul, total ineficient. Noi cu hingherii nu prindem decat maximum opt caini pe noapte. Si atunci am luat aceasta decizie, pe care de luni o vom pune in practica. Sunt convins ca asa vom salta de pe strazi aproape 2.000 de caini, aceasta inseamna 100.000 de lei, din cinci cat am cheltuit pana acum", a spus Mircia Gutau.

Primarul municipiului Ramnicu Valcea a precizat ca, timp de sapte zile, cainii vor sta la adapost, cei care sunt bolnavi vor fi eutanasiati, iar cei care sunt sanatosi vor fi castrati, li se va planta un "chip" si apoi eliberati.

spot_img

Ultimele știri