Peste 2.000 de bucuresteni au alergat pentru construirea de piste de biciclete

2.344 de persoane au alergat astazi pe distanta de 3,7 km pentru a promova un stil de viata sanatos in cadrul celei de-a patra editii a Crosului Petrom. Ca si anul trecut, compania va finanta construirea unui metru de pista de biciclete pentru fiecare alergator la Cros. Pista va fi realizata de catre Primaria Generala a Municipiului Bucuresti.

Cei 2.344 de participanti de anul acesta au luat startul din Piata Charles de Gaulle, la ora 11:00, in prezenta unor personalitati sportive, printre care s-au numarat si Mariana Bitang, Octavian Belu, Elisabeta Lipa, Monica Rosu, Rica Raducanu si Andreea Raducanu.

Dupa o cursa de 3,7 km, cei care s-au clasat pe primele trei locuri la categoriile de seniori si veterani au fost premiati cu 4.800 de litri de combustibil. Juniorii au fost premiati cu dvd playere portabile, Ipod-uri Shuffle si rame foto digitale. La final, toti alergatorii au participat la o tombola unde au fost oferite 100 de premii constand in biciclete, corturi, saci de dormit, genti de picnic si gratare portabile. Evenimentul s-a incheiat cu un concert sustinut de trupa Voltaj.

Ne dorim ca acest cros sa devina o traditie pentru Petrom si pentru Bucuresti. De asemenea, incercam sa sprijinim autoritatile in demersul lor de a ajuta capitala sa devina un loc mai curat. Incepand cu aceasta editie, parteneriatul nostru cu autoritatile locale are ca rezultat o pista pentru biciclisti in Parcul Herastru si promisiunea ca anul viitor acest demers va continua pentru toata capitala”, a declarat Mona Nicolici, CSR Manager Petrom.

”Multumesc companiei Petrom pentru sprijinul pe care ni-l acorda pentru imbunatatirea calitatii vietii in Bucuresti. Demersul este laudabil, iar eu in calitate de Primar General pot sa le promit ca usa mea le va fi tot timpul deschisa, pentru astfel de proiecte. Pista de biciclete din Herastrau face parte dintr-un master plan pe care il implementam impreuna cu reprezentantii societatii civile.” a declarat, la randul sau, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Foto: Petrom

spot_img

Ultimele știri