Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Peste 4,5 milioane de copii ar muri daca banii pentru ajutoare ar ajunge la mediu

Milioane de copii ar putea muri de foame daca banii pentru ajutoare si mancare vor fi investiti in proiecte de combatere a incalzirii globale, a avertizat organizatia non-guvernamentala Oxfam, citata de Telegraph.

Ca parte din acordul care va fi stabilit in decembrie la Copenhaga, statele dezvoltate ale lumii sunt presate sa ofere miliarde de dolari tarilor sarace sa le ajute sa faca fata incalzirii globale. Banii ar fi folositi pentru sprijinirea tarilor subdezvoltate in efortul lor de a se adapta la fenomenele extreme cauzate de schimbarile climatice, precum inundatii si secete.

Saptamana viitoare, liderii lumii se vor intalni la summitul ONU de la New York pentu a discuta de unde vor proveni acesti bani si cate fonduri ar trebui stranse.

Cu toate acestea, agentiile umanitare devin tot mai ingrijorate ca banii pentru clima vor fi transferati din fondurile existente de ajutorare a tarilor in combaterea saraciei, malnutritiei, sidei si a altor probleme.

Oxfam avertizeaza intr-un nou raport ca cel putin 4,5 milioane de copii ar putea muri de foame, 75 milioane de copii nu ar mai avea posibilitatea de a merge la scoala, iar 8,6 milioane de oameni nu ar mai avea acces la tratament anti SIDA daca ajutoarele financiare pentru tarile sarace vor fi transferate proiectelor de combatere a schimbarilor climatice.

Barbara Stocking, director executiv al organizatiei Oxfam din Marea Britanie, spune ca banii pentru adaptarea la schimbarile climatice nu trebuie sa provina din fondurile pentru dezvoltare, pentru ca in cazul acesta milioane de oameni vor muri.

Foto: travelbeat.net

spot_img

Ultimele știri