Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Peste 480 miliarde de dolari ne costa adaptarea la incalzirea globala

Lumea va fi nevoita sa cheltuie peste 480 miliarde de dolari pentru a se adapta la efectele schimbarilor climatice precum inundatii, boli si defrisari, potrivit oamenilor de stiinta, relateaza Telegraph.

Natiunile Unite (ONU) au anuntat initial ca pretul adaptarii lumii la incalzirea globala ar fi de aproximativ170 miliarde de dolari. Insa, un studiu efectuat recent de oamenii de stiinta de la Institutul International pentru Mediu si Dezvoltare din cadrul Colegiului Imperial din Londra arata ca este necesara o suma de trei ori mai mare decat costul estimat de ONU.

Studiul arata ca estimarile efectuate de expertii ONU din cadrul Grupului Interguvernamental de Experti pentru Studiul Schimbarilor Climatice (IPCC) nu au luat in considerare anumiti factori precum cresterea numarului furtunilor din cauza incalzirii globale, inmultirea bolilor cauzate de incalzirea vremii si “serviciile ecologice” oferite de padurile tropicale, precum precipitatiile.

Profesorul Martin Parry, fost membru IPCC, a spus ca estimarile initiale au omis sectoare cheie precum cel energetic, industrial, de retail, minier si turismul. Potrivit expertului, costul va fi si mai mare cand toate efectele negative ale incalzirii globale vor conduce in cele din urma la migratii si refugieri ale oamenilor.

Parry spune ca numai Marea Britanie va fi nevoita sa cheltuie cateva miliarde pe programe de aparare impotriva inundatiilor, reconstituiri de sosele si modificari aduse locuintelor pentru protectie impotriva caldurii.

Foto: telegraph.co.uk

spot_img

Ultimele știri