Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Peste 600 milioane de lei investiti in mediu

677 milioane de lei este suma totala a platilor efectuate catre beneficiarii Programului Operational Sectorial de Mediu (POS Mediu), anunta un comunicat din partea Ministerului Mediului. Asta inseamna 40% din totalul platilor efectuate la nivelul tuturor celorlalte programe operationale.

Potrivit ultimelor date oficiale oferite de Autoritatea de Coordonare a Instrumentelor Structurale, pe 31 august, POS Mediu inregistra un grad de absorbtie a fondurilor europene de 12,47%, in doar o luna acesta crescand cu aproape 6 procente.

In urma cu 2 saptamani, POS Mediu era apreciat de catre Comisia Europeana si de catre autoritatile romane ca fiind cel mai de succes program operational derulat de tara noastra.

In perioada 2007-2013, in cadrul POS Mediu se finanteaza proiecte din urmatoarele domenii: apa si apa uzata, managementul deseurilor si reabilitarea terenurilor poluate istoric, reducerea poluarii provenite de la sistemele de incalzire urbana in localitatile cele mai afectate, implementarea sistemelor adecvate de management pentru protectia naturii, protectia impotriva inundatiilor si eroziunea costiera.

Valoarea totala a fondurilor alocate programului este de 5,5 miliarde euro.

Foto: unescap.org

spot_img

Ultimele știri