Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Peste urias de apa dulce amenintat cu extinctia

Pestele spada chinezesc, unul dintre cei mai mari pesti de apa dulce din lume, este in mare pericol de extinctie, anunta BBC News.

Dupa 3 ani de cautare a pestelui in fluviul Yangtze din China, niciun exemplar nu a fost prins sau macar vazut. Acest lucru inseamna ca acest peste, care poate atinge o lungime de pana la 7 metri, nu a mai fost vazut in viata de cel putin 6 ani.

Mai ramane insa sansa sa existe totusi cateva exemplare care nu au fost vazute in timpul cercetarii. Cu toate acestea, daca nu sunt luate masuri urgente, viitorul acestei specii va fi sumbru.

Oamenii de stiinta de la Chinese Academy of Fisheries Science din Jingzhou, China, spun ca exista totusi posibilitatea ca acest peste spada sa fie anadrom, adica sa isi petreaca o parte din viata in apele marine dupa care se intoarce in rau pentru a-si depune icrele.

Insa pestele este foarte rar si se cunosc foarte putine lucruri despre comportamentul sau, obiceiurile de migrare si structura populatiei sale. Se stie doar ca este nativ din fluviul Yangtze.

Pestele spada chinezesc a fost vazut ultima data in fluviul Yangtze pe 24 ianuarie 2003.

Foto: BBC

spot_img

Ultimele știri