Piatra funerara cu panou solar pentru muzica si video

Mai nou, chinezii vor putea asculta muzica sau viziona filmulete cand viziteaza mormintele apropiatilor decedati care le aduc aminte de acestia.

Prima piatra funerara in forma de pian care foloseste energie solara pentru alimentarea suportului sau digital de sunet si video si-a facut debutul in China, informeaza agentia de presa Xinhua. Lansarea a avut loc la Targul international de servicii funerare din Guangzhou.

Piatra de mormant, care are un panou solar si un sistem cu o memorie de 2G care poate incarca si afisa fisiere de muzica si video oferite de rudele decedatului. Astfel, cand apropiatii decedatului viziteaza mormantul pot asculta melodii pe care acesta le prefera.

La un pret de 2.630 de dolari, aceasta piatra funerara dotata cu muzica si video a atras atentia multor vizitatori ai targului.

La expozitia din Guangzhou au mai fost prezentate urne biodegradabile fabricate din gelatina animala si nisip care se descompun in pamant odata cu cenusa din ele la doar 3 luni dupa ce sunt ingropate.

Foto: china.org.cn

spot_img

Ultimele știri