Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Planeta s-ar putea raci in urmatoarele decenii

Lumea s-ar putea raci in urmatoarele doua decenii din cauza schimbarilor naturale in climatul pamantului, a avertizat Mojib Latif, unul dintre cei mai de seama experti in studierea schimbarilor climatice, citat de Daily Mail.

Latif este de parere ca predictiile legate de incalzirea amenintatoare a pamantului ar putea fi eronate si ca planeta ar putea avea parte de temperaturi mai scazute decat in mod normal in urmatorii 20 de ani.

Insa aceasta racire va fi temporara, trendul pe lunga durata fiind tot acela de incalzire a planetei, a explicat expertul. “Oamenii isi vor face impresia ca a disparut incalzirea globala”, a declarat Latif in fata a peste 1.500 de experti climatici care s-au intalnit saptamana trecuta la o conferinta ONU la Geneva.

Predictiile specialistului, din cadrul Grupul Interguvernamental pentru Schimbari Climatice (IPCC), arata ca un trend natural de racire a climei ar putea domina in urmatorul deceniu, compensand orice crestere de temperatura cauzata de oameni.

Racirea va fi cauzata de schimbari care vor avea loc la nivelul atmosferei si al curentilor oceanici din Atlanticul de Nord, un fenomen numit Oscilatia Nord-Atlantica (NAO) si Oscilatia Atlantica Meridionala.

Latif a spus ca fenomenul NAO este posibil sa fi fost responsabil pentru unele cresteri rapide de temperatura din ultimele 3 decenii. Cu toate acestea, Latif este de acord ca dioxidul de carbon rezultat din arderea combustibililor fosili si inmagazinat in subteran de milioane de ani va incalzi planeta pe termen indelungat.

Foto: dailymail.co.uk

spot_img

Ultimele știri