Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Planeta se va incalzi cu 4 grade Celsius pana in 2060

Incalzirea globala ar putea conduce la o crestere a temperaturilor medii cu pana la 4 grade Celsius daca nu se iau masuri de limitare a emisiilor de gaze cu efect de sera, arata un nou studiu efectuat de meteorologii britanici de la Met Office.

Expertii din cadrul Departamentului pentru energie si schimbari climatice din cadrul Met Office (DECC), pretind ca incalzirea globala constituie un pericol iminent pentru intreaga lume, relateaza Daily Mail.

Acestia spun ca daca emisiile de gaze cu efect de sera nu sunt reduse, intreaga lume s-ar putea confrunta cu o crestere de 4 grade Celsius a temperaturilor medii, pana in 2060. Mai rau decat atat, cateva regiuni precum cea arctica si vestul si sudul Africii vor avea parte de cresteri de temperatura de peste 10 grade Celsius.

“Am discutat mereu despre acest impact extrem de sever care afecteaza nu numai oamenii din ziua de azi, dar si viitoarele generatii”, a declarat Richard Betts de la centrul Met Office din Hadley. “Lumea va spune ca este un scenariu exagerat si este intr-adevar exagerat, insa este in acelasi timp plauzibil”, a mai spus acesta.

Cercetarile efectuate la centrul Met Office din Hadley arata ca daca emisiile continua sa creasca este posibil ca incalzirea globala sa depaseasca 4 grade Celsius pana la sfarsitul acestui secol.

O crestere atat de mare ar avea consecinte grave pentru intreaga comunitate globala in ceea ce priveste securitatea hranei, accesul la apa potabila si sanatatea oamenilor, toate acestea fiind grav afectate.

Raport arata motivul pentru care este imperativ ca intreaga lume sa stabileasca un acord ambitios la Copenhaga de reducere a emisiilor poluante.

Noi imagini din satelit lansate saptamana trecuta arata ca bucati uriase de gheata din Groenlanda si Antarctica se topesc mai rapid decat au prezis oamenii de stiinta. In unele parti ale Antarcticii, ghetarii au pierdut pana la 9 metri anual in grosime, din 2003 incoace.

Foto: dailymail.co.uk

spot_img

Ultimele știri