Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Plantari de puieti pe muzica de vioara

Peste 300 de voluntari ai asociatiei "Tasuleasa Social" din Bistrita vor planta 4.000 de puieti in padurea cu lalele pestrite din localitatea Orheiul Bistritei, pe acordurile muzicii violonistului Alexandru Tomescu, solist concertist al Orchestrei Nationale Radio.

Potrivit unui comunicat din partea "Tasuleasa Social" evenimentul va avea loc pe 17 octombrie, initiativa propunandu-si sa atraga atentia asupra efectului negativ al despaduririlor si al depozitarii deseurilor in natura.

"Impadurirea se va incepe la prima ora a diminetii, iar cei aproximativ 300 de voluntari din Bistrita, Bucuresti, Piatra Neamt, Bacau, Galati si Cluj vor planta 4.000 puieti de stejar. Actiunea de impadurire se desfasoara cu sprijinul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si Vanatoare, impreuna cu Ocolul Silvic Dealu Negru. De asemenea voluntarii, participanti vor ecologiza cele 80 de hectare ale ‘Padurii din Ses’ din Orheiul Bistritei", se arata in comunicatul citat.

Evenimentul este sustinut si de violonistul Alexandru Tomescu si fotograful Cosmin Bumbut. Dupa incheierea actiunii de ecologizare, va avea loc vernisajul expozitiei de fotografie "Portrete pe stejari", semnate de Cosmin Bumbut, acompaniat de un recital sustinut de violonistul Alexandru Tomescu.

Fotografiile au fost facute de Cosmin Bumbut in timpul actiunilor desfasurate de "Tasuleasa Social" in ultimii patru ani si vor fi prezentate de Voicu Bojan. La eveniment va participa si actorul Marcel Iures.

"Tasuleasa Social", infiintata in anul 2001 de Alin Uhlmann Useriu, in Bistrita, este un ONG care s-a implicat activ in actiuni de ecologizare si impadurire, fiind creata chiar o tabara a acestei asociatii, in Pasul Tihuta, la granita judetului Bistrita-Nasaud cu Suceava. Una dintre cele mai cunoscute campanii ale "Tasuleasa Social" a fost Proiectul Verde 003, premiat in acest an la Beverage Innovation Awards, sectiunea "Cea mai buna initiativa de mediu".

In urma acestui proiect, peste 2.200 de tineri au plantat 32.500 de copaci si au adunat 70 de tone de gunoaie de pe malurile raurilor Dorna, Bistrita si Siret. La "Verde 003" au participat o serie de personalitati precum presedintele Traian Basescu, Ada Milea, Marcel Iures, Radu Naum, Amalia Enache sau Ivan Pataichin.

spot_img

Ultimele știri