PMB amendeaza masinile de constructii murdare

Directia de Inspectie si Control General din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti a aplicat amenzi, in perioada 3 – 14 august, mai multor firme de constructii, pentru nerespectarea normelor privind executia lucrarilor de constructii pe teritoriul Capitalei, informeaza Agerpres.

Amenzile au fost aplicate in baza legislatiei instituite de edilii Capitalei ("Brevetul Verde") si au insumat 7.500 de lei. Au fost inspectate 10 din cele mai reprezentative santiere din Bucuresti, printre care si cel de la pasajul Baneasa.

Inspectorii au verificat daca santierele sunt dotate cu instalatii de spalare si stropire, daca zonele in care se lucreaza sunt semnalizate corespunzator si daca sunt izolate cu panouri si mash-uri speciale in asa fel incat sa nu se produca emisii de pulberi in suspensie (praf), daca deseurile (reziduuri, moloz, etc.) sunt adunate in locuri special amenajate si evacuate in asa fel incat sa fie evitata depozitarea lor pe santier, daca s-au amenajat trasee pietonale pentru circulatia persoanelor pe raza santierelor, in conformitate cu prevederile legale de securitate si sanatate in munca. Municipalitatea arata ca astfel de controale vor fi efectuate cu regularitate de inspectori si in perioada urmatoare.

Foto: bnl.gov

spot_img

Ultimele știri