Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

PNL vrea sprijinirea autoritatilor locale care fac investitii pe mediu

Deputatul PNL Lucia Varga a anuntat, miercuri, depunerea unei initiative legislative de sprijinire a agentilor economici si a autoritatilor locale in investitiile pe care acestea trebuie sa le faca pentru mediu, relateaza Agerpres

Potrivit deputatului liberal, banii pentru acest sprijin pot veni de la Fondul pentru Mediu, in regim de credit, pe o durata de trei ani, cu o dobanda de pana in 3%.

"Acest sprijin este vital pentru mediul de afaceri, pentru ca, pe de o parte, se confrunta si ei cu criza, le-au scazut veniturile, iar pe de alta parte sistemul bancar a inghetat creditarea. Nerealizand aceste investiti, riscam amenzi de la Uniunea Europeana si chiar inchiderea acestor societati comerciale. Agentii economici si autoritatile locale trebuie ajutati sa isi faca investitiile de mediu, pentru ca, in 2009, sunt termene scadente si sunt peste 56 de agenti economici care risca sa fie inchisi daca nu si-au facut obiectivele de mediu. Oamenii risca sa-si piarda locurile de munca si nu intereseaza pe nimeni", a spus Lucia Varga.

Deputatul PNL a precizat ca initiativa legislativa mai propune si sprijinirea financiara cu bani din Fondul pentru Mediu a autoritatilor locale, care trebuie sa isi inchida depozitele de deseuri. Astfel, dupa cum afirma Varga, banii vor fi folositi pentru documentatiile tehnice si pentru lucrarile de inchidere a depozitelor.

De asemenea, initiativa legislativa prevede sprijin financiar tot din Fondul pentru Mediu pentru acele autoritati locale care au proiecte europene de inchidere a depozitelor de deseuri, dar care nu le pot pune in practica deoarece nu au bani, chiar daca sumele vor fi decontate ulterior de catre UE.

"Am propus ca autoritatile locale sa beneficieze de fonduri de la Fondul pentru Mediu si apoi, cum vin banii de la UE, ei sa fie returnati la fondul pentru mediu", a afirmat Lucia Varga. Deputatul liberal a mai spus ca propunerea legislativa a fost depusa marti la Camera Deputatilor si este semnata de 12 parlamentari PNL.

"Informal, am discutat cu colegii deputati, care au spus ca sunt de acord sa sustina acest proiect. Colegii din Comisia de Administratie sunt convinsa ca vor fi de acord. In prezent, Romania risca declansarea procedurii de infrigement pentru ca nu isi realizeaza obligatiile de mediu asumate fata de Uniunea Europeana", a spus Varga.

spot_img

Ultimele știri