Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Poluare cu fosfati in largul Madagascarului

Un cargou turc a esuat in apropiere de coasta sudica a Madagascarului, in oceanul Indian, poluand apa cu combustibil, apa menajera si fosfati, relateaza Earth Times.

Vasul MS Gulser Ana, care se indrepta catre India cu o incarcatura de 39.000 de tone de fosfati, s-a scufundat, pe 26 august, la 3 kilometri departare de coasta orasului Faux Cap din Madagascar.

Cazul incidentului este inca neclar. Echipele de salvare, care au preluat cele 23 de peroane aflate la bordul vasului, au anuntat ca au vazut fum negru iesind din ambarcatiune.

Presa din Madagascar a anuntat mai tarziu ca din vasul scufundat s-au scurs in apa marii fosfati, 383 metri cubici de combustibil si 7.000 de litri de apa menajera.

Martorii prezenti la incident au raportat presei locale ca plaja din Faux Cap a fost contaminata. „Plaja s-a innegrit in ultimele zile, iar pestii au murit”, a declarat unul dintre martori.

Poluarea ameninta totodata si regiunea Cap Sainte Marie, o rezervatie naturala aflata in sudul insulei Madagascar, care gazduieste specii rare de broaste testoase si balene cu cocoasa.

Conservationistii sunt ingrijorati ca scurgerea de combustibil ar putea afecta recifele de corali din zona si ar putea avea un impact negativ asupra turismului.

Apele ce inconjoara Madagascarul cad deseori prada naufragiilor, insa aceasta este prima data cand insula, faimoasa pentru speciile sale rare de animale si plante, a suferit o poluare majora.

Foto: xoiler.com

spot_img

Ultimele știri