Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Poluare cu hidrocarburi pe Dunare

Sistemul de Gospodarire a Apelor (SGA) Galati din cadrul Directiei Apelor Prut a depistat o deversare de hidrocarburi, ulei uzat, printr-o conducta, in fluviul Dunarea, in zona Santierului Naval Damen si Port Bazinul Nou, a anuntat, miercuri, purtatorul de cuvant al institutiei, Dan Buruiana.

Acesta a precizat ca in urma acestui incident, pe suprafata apei Dunarii au aparut irizatii intermitente de hidrocarburi. Centrul Operativ al SGA Galati a prelevat probe de apa din zona afectata in vederea efectuarii analizelor de laborator si a intervenit impreuna cu cele doua societati pentru limitarea efectelor poluarii.

Astfel, a fost blocata conducta prin care aveau loc scurgeri de apa cu hidrocarburi, s-a facut un mic baraj din pamant in vederea stoparii scurgerii amestecului de apa si hidrocarburi in fluviul Dunarea, a fost instalat un baraj plutitor pe suprafata apei, s-a imprastiat material absorbant in zonele afectate si s-a procedat la colectarea materialului absorbant imbibat cu hidrocarburi si depozitarea acestuia in vederea neutralizarii.

In paralel, echipe operative de la SGA Galati actioneaza pentru identificarea poluatorului prin inspectarea zonei adiacente sursei de poluare si efectuarea de controale in retelele de canalizare ale agentilor economici din zona. SGA Galati supravegheaza si monitorizeza in permanenta fenomenul de poluare pana la disparitia acestuia si aducerea parametrilor calitativi ai corpului de apa in limitele normale.

spot_img

Ultimele știri